• Nyheter

Ikväll gläds vi med och säger grattis till Bengt Johansson&Jörgen Westholm vars 3-årige hingst Ninepoints Lasse tog sej till kriteriefinal efter att ha vunnit sitt försök under kvällens kriterieuttagningar på Solvalla.

Westholm hade denna kväll lånat ut tömmarna till Björn Goop som lotsade denna lilla krigare till vinst efter en sylvass spurt.

Ekeby Gård har den äran att ha Lasses mamma Ninepoints Lucy inackorderad på gården sedan Lasses födelseår 2018 men Lasse själv såg dagens ljus i Frankrike då mamma Lucy var där och blev dräktig med Bold Eagle och ingår därför inte i Ekebys statistik över föl födda på Ekeby,men känner ändå stolthet och glädje då Lasse sedan 3 månaders ålder "käkat Ekebygräs" tills "allvaret" började hos grannarna Philip di Luca och Carro Berntsen på Norrby med inkörning och uppträning under ett halvår.  En mycket nöjd Jörgen Westholm tog sedan över taktpinnen och skördar nu frukten av ännu en topphäst producerad i hästmetropolen Tystberga.

Lasse var kullens minsta häst men mycket trevlig och exteriört korrekt och har i och med kvällens triumf visat att storleken inte har nån betydelse !

Lasse är mamma Lucys första avkomma som var en riktig toppmärr på banan med ett rekord på 1.10.5 ak och 2 miljoner intjänat och har efter Lasse lämnat ytterligare 3 avkommor och är inför nästa år dräktig för 5:e året i rad!!!

Ekeby Gård håller alla tummar för Lasse,Bengt&Jörgen i kriteriefinalen som är det största en 3-årig travhäst kan vinna och där förstapriset är hela 4 miljoner kronor!!!  

Ninepoints Lucy&Jörgen Westholm
Ninepoints Lucy&Jörgen Westholm

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln