• Nyheter

Mycket har hänt

Mycket har hänt den senaste veckan. På hästfronten är det bland dom intensivaste veckorna på året då det är fölningar,nya betäckningar,betessläpp,auktion,elitloppsvecka,gårdsbesök m m

Nedan följer ett axplock över en del som har hänt den gångna veckan.

17/5. Linda Lovely får det finaste fölet hitills i år,en hingst efter Village Mystic.På kvällen debuterar Ekebyuppfödde Laurentius Valiant på fina 1.15.5m . Endast 6 hästar har debuterat snabbare i Sverige genom tiderna. Gläds extra med Lasse&övriga i Stall Lagerkrans som äger då dom för några veckor sedan hade oturen att mista sitt fina hingtsföl efter Readly Express (sånt som gör att man blir väldigt ledsen och undrar varför man håller på med hästuppfödning).
 

Laurentius Valiant
Laurentius Valiant

18/5. Tidigare grannen Lars Palm anländer med Readly Express mormor  Fatima Lavec och hennes stoföl efter Uncle Lasse.

20/5.Måndagmorgon med veterinär Sandin på plats som gladeligen kan konstatera Scarlet O´Cara dräktig samt veterinärbesikta auktionshästen Pollux.På eftermiddagen dyker Jörgen Westholm upp och besiktar ettåringar tillsammans med sin stab.

21/5. Dream Play får en hingst efter Nuncio. Markus Svedberg och Ola Samuelsson kommer på besök och kollar både ettåringar och föl.

22/5. Etoile Mearas får ett hingstföl efter Maharajah. Veterinär Sandin konstaterar Glittra C.D. och Lingbo Emeli fortsatt dräktiga men tyvärr inte Ninepoints Kelly som får ett nytt försök med Raja Mirchi.
Werner&Anne-Marie Wolf kommer på besök och bjuder på äppelkaka.

23/5. Twilight Eyes får ett fint stoföl efter From Above. På Kalmars lunchtrav vinner Ekebyuppfödde Sharp Dream på 1.10.4ak vilket blir den tredje 10-travaren vi har levererat (tidigare Ametrin&Kan Ha).
På kvällen sista putsen på auktionshästen Pollux.

24/5. Håkan servar veterinär Sandin som är på plats varje måndag,onsdag&fredagmorgon som för dagen har Ninepoints Kelly,Ninepoints Jazzy,Fatima Lavec&Approach Idle att undersöka med sitt ultraljud.Undertecknad beger sej till Elitauktionen i Upplands Väsby med ettårshingsten Pollux som senare under kvällen går under klubban för 70.000:- (något mindre än förväntat).
   

25/5. Strålande inledning på dagen då Ekebyuppfödde A´nana de Bohem vinner Diamantstofinalen på Solvalla med 250.000:- i förstapris.Stort grattis till kompisen och före detta Tystbergabon Bosse Lidman som satt framför Tv:n i Portugal och kunde se sina kompisar Hasse,Janne&Ove äntra vinnarcirkeln tillsammans med tränaren Jörgen Westholm och kusken Oskar J Andersson.

Med denna seger i ryggen var det extra roligt att gå på Westholms Elitloppsfest som arrangerades på Birka Bowling i Vasastaden under lördagskvällen.

26/5. Efter att ha varit på Solvalla och följt Elitloppet på plats under många år så var det dags att stanna hemma framför tv:n då fler fölningar var att vänta samt att en ny praktikant vid namn Albin skulle anlända under dagen. Albin går hästlinjen på Öknaskolan och kommer att praktisera under 4 veckor på Ekeby. 

27/5. Tröttkörd på måndagsmorgonen efter att Ninepoints Lucy har fölat på natten och fått ett stoföl efter Bold Eagle. Men veterinär Sandin kommer som vanligt och kan konstatera att Gingin Boko,Vilja Ha och Wheel Well är dräktiga och att Linda Lovely,Ninepoints Kelly och Ninepoints Jazzy skall semineras. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln