• Nyheter

Erica in i miljonklubben

Erica blev ikväll 2:a i Itaka Sunds lopp på Solvalla vilket inbringade 50.000:-.
I och med det så blev hon den sjätte Ekebyuppfödda häst att ta klivet in i våran egen miljonklubb. (Se vilka dom andra är genom att klicka på fliken Miljonklubben)

8-åriga Erica är efter Going Kronos-Arnica.
Mamma Arnica har tidigare lämnat bl a storasyster Annicka som inte kräver någon närmare presentation. Detta torde räcka till den fina utmärkelsen diplomsto kommande vinter vilket isåfall skulle vara första gången för Ekeby.

Erica ropades in på auktion som 1,5-åring av Tommy Hanné vilket jag tror blev hans sista auktionsköp.
Tommy sade tidigt att det var en talang och han visste ju vad han talade om. Han hade genom åren haft tur med hästarna från Ekeby. Hans första storloppsseger tog han som 25-åring med Sabina Scotch i kungapokalen som pappa Yngve hade fött upp och så givetvis Zorrino som blev en världshäst.

Sedan dottern Li Hanné tog över verksamheten har Erica fortsatt att blomma ut och har tillsammans med sin man som äger henne, för avsikt att behålla henne i aveln efter avslutad tävlingskarriär.Det är bara att gratulera dom till ett säkert blod att avla på. Blodet som Ekeby har haft sådan glädje utav och som fick sin början när pappa Yngve ropade in Ericas mormor Jasmine Spin på auktion 1978.   

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln