• Jakt

Jakt

Gården har ca. 500 ha fina jaktmarker.
Vi brukar som bonus erbjuda våra kunder och samarbetspartners att få följa med och jaga en helg. Så välj ut en av våra fina unghästar, så kan du även få följa med ut i våra viltrika skogar på jakt!
 
 

 VANDRINGSPRIS: 

Grisskytteligan avskaffad 

Eftersom vildsvinen inte orsakar markägaren (Anders) några större problem längre, har vi beslutat lägga ner vandringspriset.
Förslag på annat jägarpris för kommande år mottages tacksamt


                    

 

2018-08-17
Fantastiska kvällar har det varit i sommar trots värmen.
Skyddsjakten på vildsvin har avlöpt till belåtenhet för bonden, däremot har vi lite för stor anhopning av övrigt klövvilt, som trots skämseltaktik inte vill lämna "mjölkande" gröda. Den 11/7 hade vi 85 klöv ute på 20 ha bl.a. 3 älgtjurar, 6,10 och 18 taggar. Detta beror nog mest på att grannarna inte hade någon lyckad höstvete denna säsong.
Bockjakten igår blev riktigt lyckad då Håkans barnbarn Ture (14 år) lyckades fälla sin första råbock (se bild). Extra roligt då flera bockar kom som kanonkulor ur skogen på lock (Buttolo)

2018-03-20
Det har varit en tuff vinter för dom vilda djuren.Allt foder har tagit slut och det finns inget mer att få tag på eftersom det råder foderbrist till tamdjuren i hela landet. Nu får dom söka upp avvekningsytorna efter huggningen för att beta ris.Våra foderplatser har varit frekvent besökta som ni kan se om ni trycker på bilden. 

2017-11-04

Jakt är igång sedan mitten av augusti och vi kan konstatera att tillgången på klövvilt är riklig i år.
Älg har vi haft hela sensommaren, bl.a. 3 kor med varsin kalv men även 2 fina tjurar som förhoppningsvis har gjort sitt jobb under brunsten.
Väldigt gott om kron, förmodligen eftersom det finns gott om höstgröda på gården.
Vildsvin är det som ni ser på bilden (klicka för större bild) ingen brist på.
Tyvärr har vi inte kommit åt någon gris på drevjakterna vi haft och rådjur måste vi börja tulla av innan dom tar över fullständigt.

2017-05-25

Nu är jaktstugan uppfräschad med ny fasad och renoverad veranda.

2016-12-30

GOTT NYTT ÅR
alla jägare 

Kronspets


Jaktledare

Håkan Karlsson
0705 - 26 06 61
khakar@telia.com
 
Jaktlagets medlemmar: 2018-19
Håkan Karlsson
Eije Törnberg
Marcus Mellberg
Tommy Mellberg
Tomas Johansson
Markku Moskuvaara
Johan Vincent
Jörgen Westholm