• Nyheter

Hallå där Stall Wetact AB

Werner Wolf med sin Je t´aime Express vid kriterievinsten på Solvalla 2014. Werner Wolf med sin Je t´aime Express vid kriterievinsten på Solvalla 2014.

Werner Wolf från Tyresö är den trevlige mannen som äger hästarna i Stall Wetact AB.

Han var den som knep den sista stallplatsen på Ekeby efter ombyggnaden när han ringde i somras och bokade plats åt sitt sto Je t´aime Marron och hennes stoföl efter The Bank.

Hemsidan slog en signal till Werner och ställde ett par nyfikna frågor.

Hur kommer det sej att du har och har haft så stora framgångar som uppfödare och hästägare?
-Först och främst måste du ha en bra stostam och det har jag haft sedan jag började 1984.Jag har avlat på Minerva-stammen som är känd som den bästa stostammen i Sverige.Minerva själv var född 1952 och vann 44 lopp på 133 starter.Trots en gammal stam så kommer det fortfarande nya vinnare.Eller vad sägs om följande hästar genom åren: Lime Abbey,Lola Will,Galint,Cal Min,Spinoon,Jolly Rocket är derbyvinnare.Elitlopps-2:an Speedy Min och Erva Noon,mor till Derbyvinnaren Spinoon.

Här kommer ytterligare några Minerva-avkommor med en diger meritlista: Eli Sea,Meteor Nibs,King Leopold,Je t´aime Dream,Erva Scout,Erva Nibs,Västerbo Gracias,Sebastian Bob,Gina Roy,Carolo Min,Escana Nibs,Mad Marke,Bourbon Eyes,Red Red Red,Beau Mec,Alvena Pele,Torvald Palema,Poochai,Je t´aime Express,Jetset.

Som avslutning kan du se,trots att Minerva är född 1952 så har det kommit fram klassiska vinnare även de sista åren.

Du har nämnt att du har 27 stycken uppfödningar hitills varav 3 av dessa har vunnit sammanlagt 5 klassiska lopp.
-Ja så är det faktiskt. Je t´aime Dream,Je t´aime Express samt Mille Iron som jag handplockade av en annan uppfödare.

Heter alla dina uppfödningar Je t´aime i förnamn?
-Ja,dom sista 10 åren har jag använt Je t´aime som synonym.

Du går hela vägen med dina uppfödningar,säljer du inga?
-Jodå,det har hänt. Då främst till Norge eller Finland.

Vilka tränare anlitar du och vilka starthästar har du för dagen?
-Hos Peter Untersteiner har jag Je t´aime Lucky som vann förra fredagen.Sedan har jag två stycken jättefina 1-åringar hos Lars Grew, en efter Maharajah och en efter Uncle Peter som det för övrigt bara finn s en till av i Sverige.

Stoet på Ekeby Je t´aime Marron tror jag har det lägsta BLUP-talet (avelsindex,förväntat avelsvärde) på gården.Ändå har hon lämnat en kriterievinnare (Je t´aime Express). Vad tror du är hemligheten bakom det,hur går du tillväga? Jag tror att du är skicklig på att välja hingst till dina ston samt att du har haft en bra uppfödning på dina hästar.
-Jag förväntar mej ännu bättre resultat nu när jag lämnat Marron på Ekeby ha ha.Men som jag sade tidigare så är Minervastammen en gammal stam och därför är BLUP-talet lite missvisande och man får inte stirra sej blind på det. Sedan använder jag mej av X&Y-kromosomer för att se vilka hingstar som kan passa till mina ston.

Vem får Je t´aime Marron till partner kommande år?
-Antingen Trixton med fryst sperma eller Raja Mirchi med färsk sperma,jag ska bestämma mej snart när jag har bollat fördelar och nackdelar mot varandra.Hade inte Muscle Hill varit så dyr så hade han varit bäst för Minerva-stammen.

Ditt bästa travminne?
-Det var när Je t´aime Dream vann stoderbyt! Stig H hade kvalat in 2 hästar till finalen och valde att köra den andra hästen (Princess Ride) och då sade jag att jag trodde han valt fel häst och att jag ville ha Jorma Kontio i sulkyn.Min häst var först i mål och i vinnarcirkeln intervjuade dom mej och frågade vad jag tyckte om att Stig H hade valt den andra hästen och då svarade jag: "Även solen har fläckar",vilket framkallade skratt bland publiken.

Kommer du att följa V75-tävlingarna idag? Isåfall får du lov att delge läsarna en vinnare!
-
Nja,jag får nog hoppa över travet då jag är bjuden på Julfest till barnbarnen.

Slutligen,vad har du för önskan på hästfronten framöver?
- Det får bli att någon av mina 1-åringar vinner ett klassiskt lopp 2019.


/Anders  

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln