• Nyheter

Jörgen V75-champion

Glada miner efter Strong Heartbeats seger Glada miner efter Strong Heartbeats seger

Ekeby Gårds mångårige samarbetspartner Jörgen Westholm blev igår V75-champion då landets bästa kuskar gjorde upp om den åtråvärda titeln under gårdagens V75:a på Åbytravet.

Vi ville givetvis sälla oss till gratulanterna och fick efter att "dimman" hade lagt sej en pratstund med Jörgen som givetvis var glad och nöjd över gårdagen,inte minst efter att hans egentränade hästar hade gått så bra.

-Grattis Jörgen! Du körde som en gud,inte en meter fel på hela dagen.
-Tack,det flöt på fint! Det började med lite oflyt i första loppet då Wind Knight fick en dålig rygg vilket var synd då han har fin form för dagen,men han blev ändå sexa vilket gav mej några "pinnar" i kuskmatchen.

-Ja stallformen verkar det inte vara nåt fel på då både Strong Heartbeat&Remarkable Feet hjälpte dej att vinna kuskmatchen via två stycken övertygande segrar.
-Två härliga hästar som var värda att vinna.Du känner ju Tommy Brantestig som äger Strong Heartbeat och såväl som du har sin reklam på min dress och Håkan Matz som är med och äger Remarkable har du ju också lärt känna då han har varit med och köpt 3 stycken "Ekebyhästar".

-Inför sista loppet trodde jag det var kört för dej att vinna kuskmatchen då du satt upp på en 0-procentare och att Örjan&Rikard N Skoglund körde dom mest betrodda.
-Ja men Shutter Island fick ett bra lopp och det var dennes första start med jänkarvagn som tränaren fick låna av mej, så jag hade en god känsla inför loppet.

-Jag blev jätteglad när du spurtade in som 2:a och därmed tog hem titeln,samt att Fernlund&Jasmins Green Mamba satte nosen först då jag hade en rak dubbel på Remarkable Feet och Green Mamba som gav fina 17,95 i odds.
-Det var ett bra spel! Jag gladdes också åt mina tidigare anställda Patrik Fernlund & Jasmin Isings seger.Dom verkar ha kommit rätt på det för det går bra för dom också.

-Till och med din gamla "trätobroder" Micke Nybrink skröt över dina styrningar i TV-studion och tyckte att du var överdrivet blygsam när dom intervjuade dej.
-Ha ha det var ju roligt att höra.Men det är faktiskt så att jag ser mej främst som tränare och sätter ju allt som oftast upp andra kuskar på mina hästar.

-Från det ena till det andra,när kommer du till Ekeby och kollar på unghästar?
-Det borde kunna bli i slutet på Februari.

-Det ser vi fram emot. Stefan Granath (Olof Brodin (Chartering) AB) ringde idag och sa att han kommer med Svante Båth och hälsar på snart. Vi tycker det är kul när ni två unghästexperter tar er till Ekeby.
-Det är alltid kul att komma till Ekeby.Det tror jag Svante också kommer att tycka då ni har flertalet intressanta unghästar att visa upp.

-Tystberga har väl nästan blivit en allt viktigare tillflyktsort för dej med allt vad det innebär.
-Ja så är det ju! På Ekeby finns ju en del av mina fölston och Philip di Luca på närliggande Norrby hjälper mej med inkörning av unghästar,så det finns all anledning att besöka Tystberga så ofta jag bara kan.

-Du skall veta att du ligger bra till här i "byn" ända sedan Annickatiden. Igår var det pubkväll här i byn och det var många som höjde glasen för dej efter gårdagens triumf.
-Jättekul,hälsa alla! Hoppas att vi ses snart men nu måste jag sluta för jag har ett 40-tal sms och mail (av nästan trehundra) kvar att svara på efter gårdagen.   

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln