• Nyheter

Hallå där Hans-Owe Sundberg

Denna vecka är det "röd&vit kusk" Hans-Owe Sundberg som är gäst på hemsidan.

Jag får börja denna fredagsintervju med att tacka för uppfödarpengarna när du satte dit Largo i onsdags.
-Han har varit bra en längre tid och han gör det väldigt bra tycker jag.Det roliga är att han är under utveckling fortfarande men han är lite sliten idag då banan var hård.

Han är väldigt läcker att se på.
-
Jag håller med.

Men det tycker jag är stallets signum när det gäller alla hästar,dom är väldigt fint i ordning.
-Vi vill ju försöka ha dom så fina som det bara går.

Året har ju startat väldigt bra för stallet,fina 28 i segerprocent!
-Fantastiskt lyckat så här långt,vi får hoppas att det hänger i ett tag till.

4-årige Eldorado B är ju en häst som har imponerat. Han är ju efter Maharajah,vad har du för erfarenheter med hans avkommor?
-Jag har inte haft så många men i stallet just nu finns även Elektra och båda dessa är väldigt trevliga och förnuftiga att jobba med.

Kul när det går bra! Jag var lite orolig för att du skulle varva ner när du bara köpte 1 långtradarlass med halm av mej i år?
-Vi minskade ju ner lite på hästantalet och trodde att det skulle räcka men jag hade behövt lite mer men nu har du ju slut. Vi får höras till hösten när du får ny skörd.

Du vet väl att i denna pratstund ingår det att delge läsarna en spik till morgondagens V75:a.
-Har inte tittat ännu tyvärr,det har varit fullt upp.

Du var ju den kusk som vann det första V65-loppet när det hade premiär.Rodetto hette hästen om jag kommer ihåg rätt. Några andra minnesvärda travhändelser som ligger varmt om hjärtat i ditt långa travtränarliv?
-Ja det är naturligtvis många och det är lätt att glömma bort något enskilt.Men med egentränat så smäller ju segern med Scarlets Aino i Sweden Cup väldigt högt.Även framgångarna med Baroness Karsk förstås. Som lärling åt brorsan Per så är segern med Royal Scot i Jarlsbergs Grand Prix minnesvärd,jag tror det var 1969 eller 1970. Som catchdriver är det främst tre stycken tillfällen som ploppar upp i huvudet,segern med Giant Diablo i Konung CarlXVIGustavs pokal.Segern med Calvin Capar i sprintermästaren samt segern med Krossed Out i stochampionatet. Jag har säkert glömt något som borde nämnas men jag får vara nöjd med det jag har fått uppleva och vara med om.

Tack för samtalet! Det är alltid lika trevligt att prata med dej.
-Det är kul! Det är alldeles för sällan bara,vi har ju lte att pyssla med både du och jag.Hälsa familjen!

/Anders  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln