• Nyheter

Hallå där Lars Töverud

Lars&Maria Töverud vid ett av sina besök på Ekeby Lars&Maria Töverud vid ett av sina besök på Ekeby

Lars Töverud driver andelsbolaget Stall Lagerkrans.
Vi slog honom en signal för att höra hur läget var för dagen?

-Nja,familjen har legat däckad om vart annat i tre veckor så det är väl sidådär just nu.

Du och en kompanjon bildade Stall Lagerkrans ihop,hur länge har ni hållit på?
-
Vi hade en häst ihop via Easy KB som hette Lars Palema. Sedan köpte vi en på auktion 2007 som hette Laurentius Emile tillsamans med varsin kompis.Sedan har vi köpt en varje år i princip men då kompisarna hoppade av blev vi beroende av folk utifrån därför bildade vi Stall Lagerkrans.

Vad har ni för filosofi?
-Hästen i fokus och att den hamnar på ett bra ställe, det är lika viktigt för mej som tävlingsmomentet.
Hästen är ens kompis!

Förra året köpte ni en 1-åring på Ekeby, Laurentis Valiant. Hur går det för honom och har ni någon andel kvar att sälja?
-Jag tyckte han var så fin i hagen när jag var hos dig och hälsade på då och då så det var bara att slå till. Jörgen Westholm som tränar är nöjd än så länge men han är ju bara 2 år så vi får väl avvakta några månader till innan vi haussar honom. Det finns alltid någon andel till salu i våra hästar, jag vill gärna att dom som vill prova på att var med på en andel ska kunna få det.

Ni döper era hästar till Laurentius i förnamn,vad betyder det?
-Det betyder Lars på latin och betydelsen är "den lagerkrönte",  därav då Stall Lagerkrans. Och målet är att vinna lopp med där dom delar ut lagerkransar!

Vilka hästar har ni nu i Stall Lagerkrans?
-Hermine Boko (leasing) 4-årigt sto hos Per Lennartsson, Laurentius Valiant 2-årig hingst hos Jörgen Westholm och så har vi ju fölstoet Laurentius Veloce och hennes 1-åring Laurentius Allegra (e. Raja Mirchi) som sedermera blir en andelshäst, hemma hos dej på Ekeby.

Du har många järn i elden. Regionchef på Interflora, småbarnspappa, bygger nytt hus mm. Du har ju dessutom byggt upp Ekeby Gårds hemsida vilken vi har fått mycket beröm för, det är vi jättetacksamma för.
-Jag gillar att vara aktiv och att ha mycket att göra, även om hästbiten fått stå lite åt sidan nu med småbarn (3 & 4 år) som kräver sitt.

Jahaja, då var det V75 imorron då. Spiken heter vadå?
-För att vara så insatt i sporten så är jag ändå Sveriges sämsta tippare! Men när jag väl tippar så är jag aldrig en fegis så jag lutar mej emot 3-procentaren Nr.1 Nouvelle Madame i V75-2 som jag tror kan utnyttja open stretch då Veijo Heiskanen brukar alltid ha form på sina hästar när han kommer ut på V75 på hemmaplan.

Tack för intervjun och hälsa familjen.
-Tack, det ska jag göra.

/Anders

Besök gärna Stall Lagerkrans hemsida genom att klicka här. www.stalllagerkrans.se
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln