• Nyheter

Lars Töverud

Lars och Maria Töverud med sin Laurentius Cavallo när han var 1 år. Lars och Maria Töverud med sin Laurentius Cavallo när han var 1 år.

Denna veckas gästtippare är ingen mindre än denna hemsidas konstruktör,nämligen Lars Töverud.Som dessutom är mycket travintresserad och driver ett konsortium för andelsägande av travhästar.

Berätta lite mera om det Lasse!

-Stall Lagerkrans är ett konsortium där vi bjuder in vänner och andra intresserade att vara med och äga travhäst på ett spännande sätt.
Vi rapporterar löpande med information,bilder och filmer på vår hemsida www.stalllagerkrans.se så alla delägare känner närvaro och delaktighet.Många av delägarna följer även med och tittar på träning live och på tävling är vi många som står och hejar fram Stall Lagerkrans hästar.

Vi köper eller föder upp hästar i en lämplig prisklass så de flesta har råd att vara med,och söker efter individer med stam och exteriör som gör det möjligt till en framgångsrik karriär.Vi tycker det är väldigt viktigt att hästen har de rätta fysiska förutsättningarna att hålla för träning och tävling.Våra uppfödningar har ju stått på Ekeby Gård där miljön är fantastisk för unga hästar att växa upp och vi hoppas att du fortsätter ditt fina jobb med alla uppfödningar!

Våra hästar:
Laurentius Romeo (700.000)
I träning hos Per Linderoth,har vintertränat och har precis börjat gå snabbjobb igen och Per är mycket nöjd med honom.Vi fortsätter matcha på V75 under året.

Laurentius Cavallo (90.000)
I träning hos Per Linderoth.Har mycket bra kapacitet,men har hitills i karriären haft lite för hetsiga tendenser.När han kom till Per blev han halsopererad och Per tycker att han är lugn och fin nu.Gjorde debut som 3:a i den nya regin och var sen sjuk i andra starten som storfavorit på V64.Är nu frisk igen och vi siktar på Hagmyren 29/3.

Laurentius Veloce (ostartad)
Är nu också i träning hos Per Linderoth.Från början kändes det som en tidig individ men det har tagit lite längre tid än vi trodde.Efter en viloperiod och hon kom in i ny regi så har Per varit jättenöjd med henne och hon gick i veckan sitt första banjobb (23/2600m).Vi siktar på att kvala henne i april.

Laurentius Cash In (ostartad)
I träning hos Hans-Owe Sundberg som även varit behjälplig att välja ut honom. (Hans-Owe har även tränat de tre ovanstående hästarna innan de på hans inrådan flyttat till Per Linderoth) Cash In är en oerhört snygg häst,har växt mycket i princip hela 3-årssäsongen och har därmed inte kommit till start då man får vara lite försiktig i träningen när dom växer. Han är nu stor och rejäl,välmusklad och har nu när man kunnat träna på ordentligt en längre tid fått upp spänsten på ett fint sätt och han kommer ut till kval här i slutet av mars.

Tiny Pearl,leasas från Menhammar (ostartat 3-årssto) I träning hos Per Lennartsson och har skött uppträningen klanderfritt. Hon har inte passat att tränas med brodd i skorna och ska nu när det är vår börja gå sulkyjobb för att förberedas för kval framåt maj.

Eftersom man är så involverad så har man hyfsad koll på de flesta hästarna i regionen och nu när vi även haft hästar i Sundsvall i ett år så känner man till hästarna i Norrland mycket bättre. Jag spelar väldigt sällan då jag tycker sporten som sådan och djuren är det som är intressant. Men jag känner att en Bergsåker-omgång på lördag är som gjord för mig även om inga egna är med och tävlar denna gång:

Jag tycker Rebellion i 6:e är övervärderad och spikar Hultman och Örjan med Diego M Boko som imponerat på mig.Även i 7:e får duon mitt förtroende med ursnygga Sebastian Sund (e.Adrian Chip som var en av mina personliga favoriter) som imponerade stort senast på Solvalla.
I garderingsloppen så vill jag inte missa Robert Berghs hästar i 4:e och aldrig Torbjörn Jansson på ett kallblod.Varning utfärdas för Montana Vox i 2:a (om det blir lite körning där framme) som återkommer efter en träningsperiod, Ulf Ohlsson i sulkyn känns tryggt och hästen ska vara välpreparerad.

Spelförslag:
V75-1:  3,7
V75-2:  2,7,8,10,11
V75-3:  2,3,4,7
V75-4:  3,4,7,10,11,12
V75-5:  2,4,5,7,13,14
V75-6:  Spik 6 Diego M Boko
V75-7:  Spik 11 Sebastian Sund
Kostar 720 kr att lämna in

-Tack Lasse! Nu får du ta dej ett dopp i poolen (han befinner sej just nu på Kanarieöarna).

/Anders 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln