• Nyheter

Håkan Karlsson

Håkan och Anders skålar efter en fölning under fjolåret Håkan och Anders skålar efter en fölning under fjolåret

Hallo broder! Du är veckans gästtippare till morgondagens V75:a.

-Jaha,tack för det! Jag är ju egentligen ingen spelare utan är mera intresserad av sporten och hästarna.

Det är många som frågar och undrar hur du mår idag?

-Tackar som frågar.Efter omständigheterna är det ganska bra.Har just avslutat min halvårslånga cellgiftbehandling efter operation.

Vad jag förstår så är det inte många som klarar av att fullfölja denna behandling fullt ut.

-Nej så är det nog,en del dagar har varit tuffa.

Vi har ju jobbat ganska "tajt" tillsammans med jordbruk och hästar dom senaste åren.Jag har saknat dej och dina färdigheter på Ekeby under din sjukdomstid,inte minst dina händer på unghästarna som inte är lika väldresserade som dom brukar vara vid den här tiden.

-Hästarna är ju runda,fina och välmående,så det är inga problem.Vi har ju börjat hanteringen ordentligt så jag tror att vi har några "guldkorn" att presentera framöver.

Nu när den tuffa cellgiftbehandlingen är över så vet jag att du blickar framåt och har som mål att "ösa skit" igen runt 1 mars.

-Ja,det har hela tiden varit min målbild.Det känns som ett realistiskt mål och när det blir vår har vi ju vårbruket och alla fölningar att se fram emot också.

Ditt stora intresse förutom hästarna är ju jakten.

-Ja.Jag började jaga med farsan när jag var 5 år och det har blivit många roliga jaktminnen under åren.Det är tack vare jakten som jag hållit mej på fötter under det här sista året.Trivsel,motion och välbefinnande skulle jag vilja sammanfatta det med.Den gångna säsongen har varit något av ett rekordår vad gäller jaktupplevelser.

Nu när du har haft lite "tid över" så vet jag att du ägnar mycket tid framför datorn,framförallt trav.Du gav mej en sammanställning häromdagen över alla fölstons (egna och inackorderade) avelsindex.Det var intressant då det visade sej att alla låg över medel i sin årgång plus att 15 stycken av 17 låg bland dom 20% bästa i sin årgång.

-Ja det är roligt att "grotta" ner sej i lite statistik,vi har ju haft som målsättning att hålla ett bra stomaterial.

Har du fått till något bra tipsförslag tills imorgon då?

-Jag har förslag på en enkelrad men lopp 4 och 5 ser lite svårlösta ut.Flash Oak tippar jag lite med hjärtat eftersom du har ägt mamman.
1. Nr.7 Oktober Kronos (Peter Untersteiner)
2. Nr.3 Darius Boko       (Daniel Redén)
3. Nr.10 Riff Kronos       (Veijo Heiskanen)
4. Nr.2 Flash Oak          (Oskar Svanberg)
5. Nr.14 Det Är K.H.K. Boko (Johnny Takter)
6. Nr.5 Geisha Sund      (Torbjörn Jansson)
7. Nr.11 Dernier Viking   (Veijo Heiskanen)

Slutligen! Vad önskar du dej mest av allt just nu?

-Att våran delägda häst Hinnifatt gör ett bra lopp på Mantorp på måndag och att jag orkar med dyngkärran framöver,det är uppåt framåt som gäller.

/Anders

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln