• Nyheter

Make It Happen

Jan Larsson intervjuas i vinnarcirkeln på Solvalla på annandagen Jan Larsson intervjuas i vinnarcirkeln på Solvalla på annandagen

Är en avelshingst som är stationerad på Norrby Stuteri här i Tystberga och han var det sista jag tänkte på innan jag somnade igår kväll.
Läs hela inlägget så förstår ni varför.

Travåret slutade i moll för Ekebys del i och med annandagens tävlingar på Solvalla.
Erica blev diskad och Ville Ha blev trött från dödens och slutade oplacerad.Desto roligare att skriva om loppets vinnare Staro Harlequin som ägs av bl.a. Jan o Christin Larsson. Jan o Christin är gamla skolkamrater till mej för 30 år sedan på Öknaskolan och på den tiden hade dom bara kor,köttdjur och får i huvudet men äger nu en travhäst i form av Staro Harlequin vars fader är Make It Happen som kusken och tränaren Peter Untersteiner lovordade starkt som avelshingst i segerintervjun.
Janne Larsson är uppväxt på Lövsunds Säteri,ett stenkast från Ekeby men äger nu bl.a Abbotsnäs Säteri i Katrineholmstrakten tillsammans med hustrun Christin. Dom är grovfoderproducenter till många travtränare bl.a. Peter Untersteiner och har på den vägen halkat in i travets underbara värld.
Dom kan nog se framtiden an med tillförsikt med denna fina häst. Grattis!

I och med gårdagen kan Ekeby göra bokslut för sina uppfödningar till start 2013 där speciellt 3-årskullen har levererat (vilket Håkan hade på känn när året började). Dom har sprungit in 1 765 300 på 65 starter vilket blir ett snitt på 27 158 kr/start vilket gör 2013 till det bästa året sedan 2008 då Annicka härjade som bäst på travovalerna.

Nedan följer mina högst personliga tankar om dom åtta 3-åringarna som är födda på Ekeby.

Final Oak       989 500    insprunget
kriterietrea och rankad 8:a i Sverige bland 3-åringarna.Make It Happens vinstrikaste avkomma.Gotlands stolthet som kommer att passera "miljonen" i sin första start i vår.Ägarkonstellationen äger nu 2 st hästar efter att ha köpt även Mallan som är född på Ekeby 2012.
Kan Ha          433 000     insprunget
Startraket som även han kommer att ta steget in i "miljonklubben" framöver. Kommer att tjäna dom flesta slantarna över kort distans vilket han visade med eftertryck när han blev 3:a på korta E3.Har ännu inte stuckit nosen först men har höga 54:a i platsprocent.
Erica             102 000      insprunget
Kapabel dam men strulig och het. Halsproblem vilket kan förklara höstens klena insatser.Nu halsopererad vilket ökar förhoppningarna för nästa år om hon kan sköta sej i loppen.
Ville Ha         88 500       insprunget
Mager utdelning på slutet. Men med segern från dödens på Solvalla tidigare på året i minnet gör att man ser 2014 an med tillförsikt om han lär sej att inte ligga på för hårt i loppen. Några rygglopp i kommande starter vore nog bra?
Peridot          87 300       insprunget
Grov kille under utveckling som kommer att få ett bra 2014 när skicklige Hans-Owe Sundberg får lägga upp det som han vill.
Melker           54 000      insprunget
Ett lysande exempel på varför Make It Happen är en bra avelshingst.Denne lille krigare trodde jag inte mycket på efter hans besvärliga uppväxt med diarréer,opererat framknä m m och såg inte mycket ut för världen när han blev osåld på auktion. Men har nu på senhösten levererat 3 vinster på raken.
Vilja Ha          11 000     insprunget
Läcker dam som är snyggast av alla men inte levererat på banan ännu. Om nyckeln till varför kan hittas så borde denna "Merca" leverera under 2014.
Makeitorbreakit           ostartad
Stor individ som behöver tid. Ägare o tränare mycket nöjda enligt rapport för några månader sedan.

Avslutar med att utnämna Make It Happen till årets avelshingst för oss på Ekeby.
(Final Oak,Melker,Makeitorbreakit)
Inte så konstigt att man tänker på honom innan man somnar och det ska betäckas ston till våren.

/ Anders
       

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln