• Jakt

Jakt

Gården har ca. 500 ha fina jaktmarker.
Vi brukar som bonus erbjuda våra kunder och samarbetspartners att få följa med och jaga en helg. Så välj ut en av våra fina unghästar, så kan du även få följa med ut i våra viltrika skogar på jakt!
 
 

 VANDRINGSPRIS: 

Grisskytteligan avskaffad 

Eftersom vildsvinen inte orsakar markägaren (Anders) några större problem längre, har vi beslutat lägga ner vandringspriset.
Förslag på annat jägarpris för kommande år mottages tacksamt


                    


2017
Under den sedvanliga vilträknarkvällen som Svärta-Trosa jaktvårdkrets har årligen, kunde vi på Ekeby konstatera att både rådjur och kronhjort finns i riklig mängd. däremot inga vildsvin synliga, men vi vet dom finns på matplatserna där vi vill att dom skall vara så här års så att skadorna på sådd och gröda minimeras. Dovhjort syns i mindre grupper och som vanligt hare i mängd. Undrar när harpesten slår till? Visste ni förresten, som jag fick höra för lite sen, att av 8 harungar överlever 1 (en).Tuft liv. Vi hjälper ju till med att hålla efter räven och har fått hjälp ta bort en skabbräv i dagarna.


 

2018-03-20
Det har varit en tuff vinter för dom vilda djuren.Allt foder har tagit slut och det finns inget mer att få tag på eftersom det råder foderbrist till tamdjuren i hela landet. Nu får dom söka upp avvekningsytorna efter huggningen för att beta ris.Våra foderplatser har varit frekvent besökta som ni kan se om ni trycker på bilden. 

2017-11-04

Jakt är igång sedan mitten av augusti och vi kan konstatera att tillgången på klövvilt är riklig i år.
Älg har vi haft hela sensommaren, bl.a. 3 kor med varsin kalv men även 2 fina tjurar som förhoppningsvis har gjort sitt jobb under brunsten.
Väldigt gott om kron, förmodligen eftersom det finns gott om höstgröda på gården.
Vildsvin är det som ni ser på bilden (klicka för större bild) ingen brist på.
Tyvärr har vi inte kommit åt någon gris på drevjakterna vi haft och rådjur måste vi börja tulla av innan dom tar över fullständigt.

2017-05-25

Nu är jaktstugan uppfräschad med ny fasad och renoverad veranda.

2016-12-30

GOTT NYTT ÅR
alla jägare 

Kronspets


Jaktledare

Håkan Karlsson
0705 - 26 06 61
khakar@telia.com
 
Jaktlagets medlemmar: 2017-18
Håkan Karlsson
Eije Törnberg
Marcus Mellberg
Tommy Mellberg
Tomas Johansson
Markku Moskuvaara
Johan Vincent
Jörgen Westholm