• Nyheter

Veckan som gått

Veckans badpojkar: Leffa,Anders o Bosse Veckans badpojkar: Leffa,Anders o Bosse

Veckan som har gått har varit händelserik.Nedan följer en summering av vad som har hänt i grova drag.

21:a oktober:Flyger till Portugal på en välbehövlig semester.

22:a oktober:Besöker gamla Tystbergabon Bosse Lidman och hans fru Eva som har flyttat till Cascais som ligger strax utanför Lissabon.En mycket trevlig vistelse.
Bosse har blivit "livsnjutare" efter att ha haft ett lyckosamt fjolår,eller vad sägs om att sälja företaget och villan i Tystberga  och köpa ett drömställe i Portugal samt att vinna Svenskt Travoaks med Face Em som han var delägare i.Bosse har fortfarande hästintressen då han bl.a har ett fölsto inackorderat på Ekeby.Tack Bosse och Eva för eran gästfrihet.

Får under dagen tyvärr beskedet av Lasse,Börje och Erika som sköter rulljangsen hemma att ett årsföl har insjuknat hastigt.Prover tas och behandling ges av veterinär.Det visar sej vara en fästingburen sjukdom med enbart två stycken kända fall sedan tidigare,båda med dödlig utgång.Fölet Märta e.Make It Happen-Mertensia blir fortsatt sämre och får på morgonen tyvärr avlivas.

23:e oktober:Roligt att vara hästuppfödare igen när Hans-Owe Sundberg ringer och säger att Ametrin har vunnit på Solvalla.Vi kollar loppet i lopparkivet och kan konstatera en överlägsen seger.Härligt!

24:e oktober. Seightseeing i Lissabon.Ingen märkvärdig stad direkt,dåligt med sevärdheter och dålig öl.

25:e oktober:Hemresa och den här dagen händer det mycket när vi har landat.Först ut till Solvalla för att konstatera att Magnesia tagit sej till Breeders Crown-final.Därefter en delaktivitetskväll bland uppfödare på Wenngarn där det planeras för hästauktion nästa år i samband med Jubiléumspokalen i augusti.Toppenställe och tidpunkt för en auktion tycker jag.
Slutligen nås jag av beskedet att Oxelösunds IK inte lyckades i kvalet till division 3 och därmed får mitt kära Tystberga GIF fortsätta i divison 5 nästa år efter en slutlig 3:e plats i tabellen och snubblande nära ett avancemang till divison 4:a.Klart godkänt som nykomling. /Anders

 

Magnesia och Anders
Magnesia och Anders

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln