• Nyheter

Kvalpremiepengar

Håkan,Anders,"Guldhjälmen",Mats L och ägaren Anne-Lee Ambjörn. Håkan,Anders,"Guldhjälmen",Mats L och ägaren Anne-Lee Ambjörn.

Femtusen kronor delas ut från centralt håll,som en bonuspremie till uppfödarna om deras uppfödningar kvalar in före sista juni som 3-åringar.
Inget man tackar nej till som uppfödare,men dessa pengar borde istället läggas i prispengspotten till hästägarna (utan hästägare ingen travsport).
I praktiken så skulle det kunna gå till så att uppfödarna ringer runt till tränarna och ber om att deras uppfödning ska kvala innan sista juni fastän hästen inte är mogen för det.
I sammanhanget bör man tänka på att som uppfödare och säljare av en häst så har man fråntagits rättigheten att lägga sej i matchningen av en häst.
Jag tror till och med att en del inte ens känner till denna premie,så min uppfattning är att denna uppfödarpremie bör omfördelas i någon form.

En som dock kände till detta var travtränare Mats L Andersson som kvalade in uppfödningen Wellington Lee före sista juni trots att han inte var startaktuell.Dumt att inte ta vara på slantarna tyckte han.
Bonuspengar tänkte jag och bjöd alla inblandade i hästen på en krogsväng i fredags,vilket var uppskattat.

/Anders 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln